Technische informatie

Browsers

De goede werking van deze website is getest op de Microsoft Windows en Apple macOS platforms met, voor zover daarop beschikbaar, de browsers Google Chrome 114, Mozilla Firefox Browser 115, Microsoft Edge 114, Opera 100 en Apple Safari 16.5. Nieuwere versies van deze browsers zouden ook moeten werken. Met niet al te oude versies van deze browsers zou je ook een redelijk tot goed resultaat moeten krijgen.

Ook is getest op smartphones en tablets met de mobiele platforms Android en iOS (Apple) en hun standaard browsers. In het ontwerp van de website is zoveel mogelijk rekening gehouden met de beperkingen van kleine beeldschermen en met bediening zowel met toetsenbord en muis als met een aanraakscherm.

Het gebruik van oude browserversies is af te raden. Oude browsers zijn onveiliger en langzamer, en tonen de website niet aan de gebruiker zoals bedoeld. Het sterkst is dit het geval met Internet Explorer; Microsoft ondersteunt deze browser niet meer en ontraadt het gebruik ervan. Informatie over geschikte alternatieven vind je, onder andere, op deze websitepagina.

“Powered by WordPress”

De website is gebouwd met het ‘open source content management system’ WordPress. De vormgeving is gebaseerd op het WordPress ‘starter theme’ Underscores. Een aantal extra functies is gerealiseerd met behulp van zelfgebouwde software en enkele tientallen toegevoegde WordPress plugins.

Tekstweergave

De paragraaftekst, menu’s en tekst op knoppen worden getoond in het lettertype Amulya, ontworpen door Joana Correia en beschikbaar gesteld door de Indian Type Foundry; kopjes zijn in het lettertype Asap Condensed van de letteruitgeverij Omnibus Type.

Voor speciale tekens is een zg. ‘SVG sprite’ met enkele tientallen icons geïnstalleerd, waarvan de meeste behoren tot Font Awesome 5 Free (een aantal in aangepaste vorm) en enkele speciaal voor de Star-website zijn ontworpen.

Problemen op de website

Ontbrekende of verouderde informatie

Soms melden gebruikers dat de informatie op een website-pagina niet is zoals ze verwacht hadden. Er zou iets nieuws moeten staan of er zou iets gewijzigd moeten zijn, maar dat wordt niet getoond.

Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door ‘caching’: je webbrowser heeft de pagina niet ‘vers’ van de webserver opgehaald, maar toont een eerder opgehaalde en bewaarde versie van de bewuste pagina.

Om dit op te lossen, volstaat het in de meeste gevallen om je browser opdracht te geven de pagina opnieuw op te halen, door te klikken op een knop in de vorm van een ronddraaiend pijltje. De exacte vorm en locatie ervan is verschillend per browser, maar als regel vind je het ergens bovenaan in het browserwindow. Bijvoorbeeld:

Als opnieuw ophalen van de pagina niet helpt, kun je de browsergeschiedenis wissen. De procedure daarvoor is voor elke browser anders, maar op Internet zijn talloze gedetailleerde instructies te vinden; bijvoorbeeld hier . Daarna de pagina opnieuw ophalen, zoals hierboven aangegeven.

Een ander probleem

Heb je een ander probleem en kom je er niet uit, of zie je wat vreemds op de website? In dat geval wordt het zeer op prijs gesteld als je daarover een bericht aan de website­beheerder stuurt. Gebruik daarvoor dit e-mailformulier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 11 december 2023.